Българската звезда в тениса Григор Димитров започва участието си на турнира в Стокхолм днес, но на двойки. Хасковлията ще си партнира с Пиер-Юг Ербер (Франция). Първият им двубой в надпреварата е срещу водачите в основната схема Хориа Текау и Жан Жулиен Роже.

Очаква се срещата да стартира в 13.00 часа българско време.

На сингъл Григор Димитров ще започне участието си в четвъртък, след като пропусна първи кръг.

Световният номер 10 в тениса Григор Димитров излиза срещу руснака Теймураз Габашвили, в опит за втора поредна година да спечели трофея в Стокхолм. Хасковлията е поставен под номер 2 в основната схема и затова започва директно от втори кръг.

Григор Димитров и Теймураз Габашвили са се изправяли един срещу друг само веднъж. През 2011 година руснакът победи българина в Хюстън в два сета. 29-годишният Габашвили 59-и в световната ранглиста.

Преди старта на турнира Григор Димитров сподели: „Страхотно е, чувствам се добре, има още няколко дни, за да се подготвя. Финалът бе нещо, което ще помня до края на живота си. Живях тук известно време, така че трофеят е още по-ценен за мен. Определено няма да има лесни кръгове, тъй като всеки се опитва да те победи, особено ако защитаваш титлата си.“