Участието на българската звезда Григор Димитров в първия турнир от АТР-сериите, който ще се провежда в България, продължава да е под въпрос. Най-добрият ни тенисист все още не е потвърдил дали ще дойде в София за надпреварата между 1 и 7 февруари. 

Крайният срок за това е понеделник вечер. На този етап Димитров е потвърдил участие в три турнира, а последният от тях е Australian Open, който приключва на 31 януари. В личния му сайт обаче липсва надпреварата в Делрей Бийч на 15 февруари, където българинът със сигурност ще играе.

Скрийншот с потвърждението за участие на Григор Димитров в Делрей Бийч

Това става ясно от официалния сайт на турнира, където директорът му Марк Байрън споделя, че е "изключително развълнуван от идването на Димитров във Флорида и няма търпение да го посрещне".

Така остава отворен въпросът дали в рамките на едва две седмици, Григор ще направи нещо, което рядко се случва на професионалните топтенисисти – участие на три континента за толкова кратък период от време.

По информация на Нова Телевизия, в случай, че той не пристигне в София, неговото място ще бъде заето от състезател от Топ 10 - а сумата, която той ще получи от организаторите, ще трябва да бъде около 1.5 млн. долара. Такава сума получи Роджър Федерер за участието си в Истанбул през тази година.