Сезонът в тениса приключи и дойде време а равносметките. Анализаторите дълго се занимаваха с това, кои тенисисти са направили най-добро впечатление, но сега дойде редът и на тези, за които изминаващата 2015 г. не е била сред добрите. 

За съжаление, в това подреждане попадна и първата ни ракета Григор Димитров. Германската версия на "Евроспорт" направи равносметка на петимата с най-голям срив в Топ 100 за изминалия сезон и нашето момче е сред тях. 

Той падна от 11-то място в края на 2014 г. до 28-то след последното издание на ранглистата за тази година. Въпреки че като брой позиции не е толкова голямо, колкото на останалите включени, то е достатъчно за медията да го включи в класацията си. 

"Мнозина очакваха Григор Димитров да се утвърди в Топ 10 след силния си минал сезон и поредицата забележителни победи над силни тенисисти. Но в спортен план българинът беше твърде рядко в челните заглавия на спортните медии по света."

"Той беше там предимно в началото на годината и тогава бяха интересните му мачове. Впоследствие влезе в медиите заради раздялата си с Мария Шарапова и пикантните подробности около това. Заради кризата той се раздели и с треньора си Роджър Рашийд."

"Сега той назначи Франко Давин, който преди работеше с Хуан Мартин дел Потро и твърди, че желанието му се е върнало отново и иска да атакува върховете в световния тенис", пише в материала на Евроспорт. 

Другите четирима включени са латвиецът Ернестс Гулбис, който се срина от 13-а до 81-а позиция, германците Бенямин Бекер (паднал от 40-и до 97-и) и Ян-Ленард Щруф (от 59-и сринал се до 108-и), както и руснакът Михаил Южни, който от 48-и през 2014 г. се свлече чак до 127-ата позиция.