Звездата в тениса Григор Димитров определи Виктор Троицки като състезател, който играе добър тенис, но едновременно с това счита, че финалът в Сидни ще бъде равностоен. Сърбинът застана на пътя на световния номер 28 в битката за трофея.
Финалът при мъжете на турнира в Сидни е в събота, 16 януари, около 10:30 часа българско време. 

Фантастично! Григор Димитров се класира за финала в Сидни

„Щастлив съм, че отново съм на финал“, заяви след срещата Григор Димитров. 

„Определено съм се прицелил по-високо и гледам цялостната картина. Дали Бризбейн или Сидни, или друг турнир, това е също толкова важно, колкото турнир от Големия шлем или Мастърсите“, коментира Григор Димитров.

„Приемам този финал много сериозно, но в същото време се опитвам да се наслаждавам на момента. Сигурен съм, защото когато това се случва, се чувстваме по-щастливи.“

Гришо срещу Троицки по пътя към пета титла

„Днешният ден беше много добър за мен. Вчера бях малко изморен, ако трябва да бъда честен. Четири пъти излизах и влизах на корта, а и играх срещу Алекс (Александър Дългополов) в трудни условия. Това ме измори“, коментира още Григор Димитров.

„Когато дойдох днес, се чувствах като нов човек. Бях доволен, след като приключих мача с Алекс. След това излязох отново за втория мач и беше като нов ден за мен. Не мислех толкова много за предишния си двубой или как ще го приключа. Просто се съсредоточих върху това, което е важно за мен“, завърши Димитров.

Гришо: Още нищо не съм направил, но съм щастлив

Последното предизвикателство пред българина е 29-годишният Виктор Троицки. 

Григор Димитров похвали своя съперник, като сподели, че сърбинът „играе добър тенис“.

„Гледал съм няколко негови мача, така че очевидно той е в състояние да играе добър тенис. Мисля, че срещата ни ще е равностойна.

Това е прекрасен начин и за двамата да излезем на корта и да покажем на какво сме способни. Разбира се, харесва ми когато шансовете са на моя страна. Подобряването на играта във всеки мач и увереността, натрупана с всяка победа, помага много за влизането във финала“, каза Григор Димитров.

Българинът обаче даде да се разбере, че всичко, което прави сега, е и подготовка за Откритото първенство на Австралия.