Вече е ясен турнирът, с който ще започне новият сезон за българската звезда в тениса Григор Димитров. Той ще участва в австралийския град Бризбейн, като надпреварата там стартира малко след Нова година. 

Мачовете започват на 3 януари, а в зависимост от това, дали ще е в челните поставени, българинът може да има и ден или два повече за подготовка. Всичко обаче зависи от подреждането на схемата. 

Засега още две големи имена са потвърдили участието си в първия за 2016 г. турнир. Там ще участват още Роджър Федерер, Кей Нишикори, Милош Раонич и Марин Чилич. По същото време в мъжкия календар са турнирите в Ченай (Индия) и Доха (Катар). 

Интересното е, че в надпреварата при жените ще участва бившата приятелка на Григор - Мария Шарапова. Вероятността това да е първият турнир, на който се засичат след раздялата си, е доста голяма. 

Иначе 2015 г. ще приключи за Григор Димитров с мач в България. На 28 ноември той ще изиграе демонстративен мач с Гаел Монфис в зала "Арена Армеец", а този двубой ще можете да наблюдавате пряко по Нова Телевизия.