Григор Димитров приключи в ранен етап участието си на Мастърс турнира в Индиън Уелс, след като в двубой от третия кръг, противопоставил младостта срещу опита, загуби драматично от Томи Робредо с 4:6, 6:1, 5:7. Гришо определено показа по-добър тенис от играта си в мача с Ник Кириос, но на практика два слаби сервис гейма в целия мач предопределиха съдбата му.

В първия сет Робредо бе този, който по-трудно взимаше своите сервис геймове. В решителния момент при 4:4 обаче Григор направи няколко грешки в своя сервис гейм, след което испанецът се възползва и спечели сета. Във втората част Димитров вдигна значително нивото си и не даде никакъв шанс на своя съперник, който едва в края на сета успя да вземе гейма на частта.

В решителния трети сет обаче Робредо не се предаде и без проблеми взимаше своите сервис геймове, а това правеше и Григор. Така се стигне до 6:5 в полза на Робредо, когато Гришо сам подари победата на своя съперник, връщайки ни в  спомени от предишни години, когато в решителни моменти правеше множество двойни грешки. До този момент Димитров нямаше нито една такава в третия сет, но след две поредни даде два мачбола на съперника си, който се възползва още от първия.

В следващия кръг Робредо ще играе срещу Милош Раонич, а за Григор Димитров предстои пътуване към Маями, където ще бъде и следващият Мастърс турнир, на който той ще вземе участие.

Първи сет 4:6

Мачът започна с комфортен сервис гейм за Григор, след който поведе и с 30:0 в подаването на Робредо. Испанецът обаче си взе гейма след 4 поредни точки.

След няколко непредизвикани грешки, Димитров подари и първите две възможности за пробив. Те обаче бяха майсторски отразени от българина, който взе подаването си.

В четвъртия гейм Гришо стигна до равенство като демонстрира видимо повишаване на играта и на настроението, а мощен смач предизвика оживление в публиката. Робредо все пак взе подаването си за 2:2.

Последва гейм на 0 за хасковлията, след което ветеранът отново трябваше да се справя със ситуация на 40:40. Григор обаче пак не успя да стигне до точка за пробив.

След два безпроблеми гейма за сервиращите, Гришо вървеше към нов спокоен гейм, когато при 30:0 сбърка една лесна топка, а агресивният Робредо се добра до 40:30. Шансът за пробив бе отразен след ас, както и следващата такава при предимство на испанеца. От третия път обаче опитният тенисист не сбърка и успя да постигне така важния пробив, който да му позволи да сервира за спечелване на сета. А след това прошка нямаше - Робредо не даде на Григор дори да си помисли за връщане на пробива и след 40:0 затвори сета в своя полза с ас.

Втори сет 6:1

Григор имаше главоболия и в първия гейм на втория сет, в който на два пъти се стигаше до равенство, но той все пак съумя да вземе своето.

Последва нов маратонски гейм, в който успехът най-сетне бе на българска страна. Робредо поведе с 40:0, но три поредни точки на Димитров върнаха интригата в гейма. Испанецът на два пъти стигаше до предимство, но Гришо така и не се предаде като вторият път взе точката с впечатляваща къса. Логично се стигна и до първа възможност за пробив пред Григор, а тя бе материализирана след много стабилна игра и грешка на испанеца, последвана от мощен рев от видимо нахъсалия се Димитров. На гребена на вълната Гришо затвърди пробива си с гейм на 15 и така поведе с 3:0.

Сетът продължи великолепно. Уинър от ретур, грешка на Робредо и нова порция отлична игра на Григор доведоха до три шанса за втори пробив, а още първият бе материализиран след двойна грешка на испанеца. След точно час игра пък резултатът в сета бе 5:0 след нов комфортен сервис гейм за Димитров.

Робредо отърва "геврека", но след скоростен гейм на 0 Григор спечели сета за 30 минути и по този начин вкара мача в решителна трета част.

Трети сет 5:7

„Старото куче“ Робредо обаче нямаше никакво намерение да се отказва от мача. Той започна третия сет с носи сили и не позволяваше на българина да помисли за пробив. В същото време обаче Григор задържа високото ниво от втората част, което пък му даваше възможността на свой ред да печели своите сервис геймове.

Стигна се до 5:5, когато при 30:30 Григор бе поставил съперника си максимално под напрежение. Испанецът извади една топка в аут, което щеше да доведе до скрит мачбол за Григор, ако съдиите бяха забелязали удара. За съжаление сигнал не последва, разиграването продължи и бе спечелено от ветерена, който поведе с 6:5 и накара Григор да сервира за влизане в тайбрек.

В този момент обаче нервите на Димитров не издържаха. Последователно той направи първите си две двойни грешки в сета, с което подари два мачбола на Робредо, а испанецът се възползва още от първия.