Канадецът Милош Раонич е един от най-прогресиращите като стил на игра тенисисти този сезон и е следващият съперник на Григор Димитров на турнира в Пекин. По принцип роденият в Черна гора играч е доста неприятен съперник за този сезон, но българинът поне има рецептата за победи над него. 

Двамата ще се срещнат в събота на Централния корт в Пекин, като двубоят им няма да започне преди 15:00 часа българско време. 

Това ще бъде четвъртият сблъсък между тях, като до момента първата ни ракета има положителен баланс - 2:1 успеха. Но двамата не са се изправяли един срещу друг вече близо три години. 

За последно те се срещнаха във втория кръг на Australian Open през януари 2014 г. В този мач Гришо надделя с 3:1 сета (6:3, 3:6, 6:4, 7:6). Точно година преди това, на турнира в Бризбейн, нашето момче победи с 6:3, 6:4 на 1/8-финалите. 

Всъщност Раонич няма победа над Димитров вече пълни пет години. За последно той надделя над него през октомври 2011 г. в Стокхолм, когато надделя със 7:5, 6:4 на четвъртфиналите на надпреварата. Това беше и първият мач между тях. 

Голямото оръжие на канадеца е бомбеният му сервис, като той е сред играчите, които най-рядко губят подаването си през тази година. От началото на сезона той е с баланс 43 победи и 13 загуби, като има и една титла.