Българската звезда Григор Димитров е наясно с програмата си за четвъртфиналната битка с Гаел Монфис на Мастърса в Монте Карло. Той ще излезе срещу французина около обяд българско време. 

Срещата им е втора на Централния корт, като първата е между Томаш Бердих и Милош Раонич. Тя е с начален час 11:30 и се очаква българинът и французинът да излязат след тях около 13:00-13:30 часа. Със сигурност двамата няма да излязат на корта преди 12:30. 

Това ще бъде четвърти сблъсък между двамата. Досега балансът е 2:1 в полза на Монфис, който постигна и двете си победи на US Open през 2011 и 2014 г. Гришо пък го победи в Букурещ миналата година по пътя към титлата си там, след като французинът дори не завърши мача. 

Този мач ще е специален за нашата звезда и по друга причина. Той се е устремил към юбилейна победа в професионалната си кариера на турнири от АТР. До момента той има 148 успеха и се е запътил към триумф номер 150. 

За да се стигне до него, той трябва да победи не само Монфис, но и евентуалния си съперник измежду Милош Раонич и Томаш Бердих. Ако наистина това се случи, Гришо ще игра за първи път на финал в турнир от сериите на Мастърс 1000.