Гаел Монфис сензационно отстрани Роджър Федерер на осминафиналите на тенис турнира в Монте Карло. Французинът спечели с 6:4, 7:6 (5) и по този начин се класира за четвъртфиналната фаза на надпреварата, където ще се изправи срещу Григор Димитров. Двубоят между двата продължи 106 минути. Федерер, който бе финалист в турнира преди година, не изглеждаше напълно концентриран и допусна много непредизвикани грешки, като на практика подари тайбрека на втория сет на Монфис, след като направи 4 изключително слаби отигравания от резултат 5-3.

Мачът започна отлично за Федерер, който направи ранен пробив. Той се възползва от първата си възможност за пробив и поведе с 3:1 гейма.

Швейцарецът обаче много бързо бе пробит. Монфис на свой ред също се възползва от първия брейк бол и спечели петия гейм, за да намали пасива на 2:3.

Гаел Монфис получи три възможности за пробив в деветия гейм. Федерер успя да отрази една от топките, но след това отново бе пробив и французинът поведе с 5:4. След това 28-годишният тенисист след това спечели своето подаване и по този начин сета с 6:4 за 33 минути.

Във втория сет и двамата тенисисти имаха изобилие от възможности за пробив, но такъв така и не бе осъществен и се стигна до тайбрек. В неговото начало двамата си размениха по един брейк. Федерер направи важен пробив и поведе с 4:3, а след това и с 5:3 точки. Монфис обаче успя в много ключов момент да извади от равновесие швейцареца, който сбърка и по този начин фрацузинът се върна в тайбрека. Гаел Монфис спечели двете си подавания и поведе с 6:5. След това Монфис направи нов решаващ пробив и спечели тайбрека със 7:5 точки.

По този начин Григор Димитров ще се изправи срещу Монфис за 4-ти път в кариерата си, като за момента французинът има предимство от 2-1 победи. За последно двамата играха на US Open миналата година, когато 18-ят в световната ранглиста стигна до успех в 3 сета.  

Вашите коментари може да направите тук!