Григор Димитров, поставен под номер 4, ще играе срещу испанеца  Фелисиано Лопес, десети в схемата, на финала на турнира по тенис за мъже в Лондон, който е с награден фонд от 711,010 евро.  

Двубоят е насрочен за неделя от 16 часа българско време и може  да бъде наблюдаван директно в ефира на телевизия "Евроспорт-2". Димитров победи лидера в схемата Станислас Вавринка с 6:2, 6:4  в първия мач на централния корт, а след това Фелисиано Лопес се  наложи със 7:6(7), 6:4 над чеха Радек Щепанек, който отстрани  фаворита Анди Мъри по-рано през седмицата.

Най-добрият български тенисист е срещал само веднъж Лопес в своята кариера, като  испанецът печели мача на същия турнир през 2010 година с 6:2,  6:4. Двамата са се срещали и на двойки, като това се случи  по-рано през годината в Рим, където Лопес и Робин Хаазе победиха Димитров и Лукаш Росол с 6:2, 6:4. "Всяка победа над тенисист с качествата на Стан е хубава. Днес  обаче изхабих доста нерви и най-вече през първите четири гейма  на мача. Радвам се от това, че стигнах до финала, защото все пак това беше и моята основна цел от пристигането ми в Лондон до  този момент. Остава да изпълня и максимума - да спечеля  титлата", каза Димитров след мача.

С класирането на финал Димитров си гарантира 150 точки за  ранглистата на АТП и 51,300 евро от общия награден фонд в размер на 711,010 евро. Ако спечели турнира, на който беше стигнал до  полуфиналите през 2012 година, българинът ще спечели 90,100 евро от наградния фонд и 250 точки за ранглистата на АТП.