Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за финала на тенис турнира от сериите АТР 250 в Куинс, Лондон. Димитров изигра силен мач срещу Станислас Вавринка на Централния корт и го победи с 6:2, 6:4 за първия успех над швейцареца в кариерата си. Съперникът на Григор на финала ще бъде победителят от мача Радек Щепанек - Фелисиано Лопес.

Двубоят стартира с успешни първи подавания и се стигна до равенство 2:2 гейма. В петия гейм Григор поведе с 40:15 при сервис на Вавринка. Швейцарецът изравни до 40:40 и дори взе предимство, но българинът не се предаде и все пак обърна нещата в своя полза, след двойна грешка на Станислас Вавринка. Димитров успя да пробие съперника и поведе с 3:2. Последва нов гейм в полза на първата ни ракета след разнообразна игра и добра преднина от 4:2 гейма.

Григор продължи да бъде по-уверен в тези минути на първия сет и дръпна с 40:15 при сервис на швейцареца. Той успя да реализира втория си шанс за нов пробив с чудесен минаващ удар от бекхенд и поведе с 5:2. Осмият гейм бе доста оспорван, българинът направи двойна грешка, но бързо поправи това с ас, подобри сервиса си и спечели сета с 6:2.

Вторият сет стартира с два спечелени сервис гейма за съперниците до 2:2. В четвъртия Григор се пропука за кратко, но успя да се събере и се измъкна от трудна ситуация при 15:40. Станислав Вавринка бе много стабилен при следващото си подаване и поведе за 3:2 в своя полза. Димитров изравни след много добре насочен сервис в следващия гейм, а малко по-късно стигна до 40:15 и оползотвори още първия си шанс за пробив в този втори сет.

Станислав Варвинка бе видимо изнервен и дори счупи ракетата си на корта. За сметка на това Гришо затвори гейма за 5:3 в своя полза. Швейцарецът спечели лесно следващия гейм и Димитров сервира за мача. Страхотен сервис и победа след ас, който му донесе успеха с 6:4 във втория сет, а с това и в мача.

Швейцарецът до момента бе спечелил и двата мача между двамата. През 2011 на Australian Open той побеждава със 7:5, 6:3, 6:3, а през миналия сезон би Григор на клея в Мадрид с 3:6, 6:4, 6:1.

По пътя към финала Григор победи още Джеймс Уорд и Едуар Роже-Васлен, а мачът му на четвъртфиналите срещу Александър Долгополов не се състоя заради травма на украинеца.