Тенисът е сложен спорт, в който топ състезателите внимателно трябва да обмислят на колко и на кои турнири да участват. Целта е да се спечелят достатъчно точки, но в същото време трябва и почивка, а и време за по-задълбочени тренировки. Разбира се, тенис феновете биха искали всяка седмица да гледат в действие най-големите, но това е трудно. Е, Григор Димитров вече е сред най-големите, а в последните седмици ни радва с именно това - участие на турнир всяка седмица!

След като се представи отлично в Пекин, Шанхай и Стокхолм, осигурявайки си и мястото на финалния Мастърс в Лондон, през тази седмица ще имаме възможност да наблюдаваме българина във Виена.

Всъщност, очакванията бяха тези 7 дни да бъдат почивни за ракета №1 на страната ни. В последния момент обаче той прие поканата на организаторите и реши да се включи в силния турнир, който е от категория АТП 500.

Гришо само на 115 точки от Джокович в ранглистата

Кулата от Тандил засенчи Григор, титлата остана мираж

Димитров навлезе в чудесна форма, а отличната му физическа подготовка трябва да му даде нужните сили, за да издържи на натоварването, защото след Виена предстои участие на Мастърса в Париж, след което и дебютът му на Мастърса на осемте най-добри.

Тази седмица обаче единственото важно е представянето във Виена. В предишните години по това време Димитров неизменно участваше в Базел, така че за него това е дебют в австрийската столица. Той е поставен под №3 като преди него са само перфектният през този сезон Александър Зверев и звездата на домакините Доминик Тийм.

Новак на пътя на Григор във Виена

И като стана дума за представител на домакините, именно с такъв ще стартира участието си Димитров. В първи кръг той ще се изправи срещу идващия от квалификациите Денис Новак, който е под №284 в световната ранглиста и не би трябвало да създаде много трудности за Григор. Нататък вече става по-трудно, но няма и как да е по друг начин. Съперник за втори кръг ще бъде някой измежду Давид Ферер и Кайл Едмънд, а за четвъртфинал най-вероятният сблъсък е с винаги трудния Сам Куери.

Всичко това е в долната половина, където е Тийм заедно с имена като Кевин Андерсън, Андрей Рубльов, Лука Пуй, Ришар Гаске и Фелисиано Лопес. Някой от тях може да играе с Димитров на полуфинал, но до тогава време много!

Самият Тийм стартира с тежък мач срещу Рубльов, а същото се отнася и за водача в схемата Зверев, за когото първият мач е с Виктор Троицки.

Всъщност, в първия кръг има още много интересни мачове. Ще изброим само няколко от тях: Гаске - Лопес, Сам Куери- Алберт Рамос-Виньолас, Диего Шварцман - Фабио Фонини, Карен Хачанов- Жо-Вилфрид Цонга и повторението на финала в Москва Дамир Джумхур-Рикардас Беранкис.

Всички тях, както и всички двубои на Григор Димитров ще можем да наблюдаваме в ефира на Mtel Sport 1, където през цялата седмица ще се излъчва турнира във Виена. По Mtel Sport 2 пък ще можете да гледате надпреварата в Базел, където ще бъде легендата Роджър Федерер.