Следващата седмица ще бъде емоционална за феновете на тениса, защото край на своята кариера ще сложи един от най-добрите в играта в последните 15 години - Давид Ферер.

Испанецът, който бе може би най-постоянният и тежък съперник на "Голямата четворка" в това време, взе решение да прекрати кариерата си и избра Мастърса в Мадрид за място, на което да го направи.

А дни преди това да стане факт, Григор Димитров проведе една последна тренировка заедно с испанеца.  Двамата са в отлични отношения като имат 6 мача помежду си. 5 от тях бяха спечели от испанеца, но пък Димитров триумфира във финала в Стокхолм през 2013-а, който донесе и първия му АТР трофей.

За спомен двамата се снимаха след тренировката заедно с треньорите си, а наставникът на Григор Дани Валверду отправи и специално послание към Ферер. 

"Последна тренировка с Давид Ферер. Беше привилегияв да споделя толкова часове на корта с теб. Ти си перфектният боец и специална личност. Желая на теб и на семейството ти всичко най-добро в живота. Ще ни липсваш на тура, амиго".