Всички стискаме палци за успехи на Григор Димитров през 2017, а добрата новина е, че поне на теория българинът е наясно какво му е нужно, за да се завърне в топ 10 - постоянство.

В откровено интервю за сайта на АТР Гришо коментира причините за своя спад в началото на миналата година, но изрази увереност, че в момента всичко върви добре.

Експресен Гришо на четвъртфинал в Бризбейн

"Всички ние имаме лоши моменти в живота си, просто не играех добър тенис, мисля, че правех много грешни неща на и извън корта. Това ми коства много мачове, много турнири. Но никога не съм се обезкуражавал, никога не съм се страхувал от работата", сподели Димитров. 

"След като Дани (Валверду) дойде в екипа, седнахме и обсъдихме ситуацията искрено. Стигнахме до извода, че важното е това, което ни предстои. До момента всичко върви добре за нас."

А какво е нужно занапред в играта на българина?
"Постоянство. Не е мит, не е нещо, което не е ясно. Да печелиш важни мачове, да стигаш до заключителните фази на Големия шлем, да бъдеш здрав. Ако си постоянен и имаш верния екип около себе си, всичко е възможно."

Хасковлията сподели отново, че се чувства много добре в Бризбейн, където вече спечели два мача.

Как Григор Димитров тероризира шофьорите в Бризбейн?

"Какво може да не харесам? Особено в този първи турнир е много важно просто да се чувстваш добре. Всички са толкова мили, турнирът е перфектен - имаш толкова много кортове за тренировки, в същото време имаш качествени съперници."

А как е прекарал Димитров почивката си? "Не правех много. След ваканцията си се прибрах вкъщи, прекарах хубаво време сс семейството си. Просто бях вкъщи, тренирах и правех това, което исках. Разхождах се, пиех кафе сутрин, нормалните неща. Нямах нещо като кулминация на ваканцията."