Григор Димитров започва участието си на ATP Masters 1000 турнира в Мадрид с мач от втория кръг срещу канадеца Милош Раонич. Двубоят е четвърти в програмата на втория по големина корт в испанската столица – „Аранча Санчес” и се очаква да започне около 19:00 часа. Мачът ще се излъчи пряко по Mtel Sport 1, както и на ppv.mtel.bg.

Канадецът достигна до двубоя срещу Димитров, след като в първия кръг се наложи убедително със 6:3, 6:2 над квалификанта от Аржентина Николас Кикер. Първата ни ракета има положителен баланс срещу Раонич и води с 3:1 победи. Двамата за последно се срещнаха в Бризбън през 2017 г., когато българинът записа чиста победа. И четирите двубоя между двамата са се провели на твърда настилка, като днешният сблъсък ще е първи на клей.

Ако успее да се справи с Раонич, в третия кръг Димитров ще има за съперник победителя от мача между Беноа Пер и Денис Шаповалов, а най-високопоставените играчи за евентуалния четвъртфинал са Давид Гофен и Новак Джокович. С последния от двамата са свързани и най-приятните спомени на първата ни ракета от надпреварата – през 2013 г. Димитров записа престижна победа срещу сърбина, който тогава беше №1 в ранглистата на ATP.

Турнирът в испанската столица ще продължи до неделя, 13 май, като всички най-интересни двубои ще се предават пряко по Mtel Sport 1. Мачовете на Григор Димитров, както и финалният сблъсък за титлата ще могат да се гледат и на платформата ppv.mtel.bg.