Българската звезда в тениса Григор Димитров продължава с успешното си представяне на турнира в Куинс. Освен с победа на сингъл, днес той се поздрави и с успех в надпреварата на двойки. 

Там той си партнира с швейцарския ас Станислас Вавринка, който пък е поставен под номер едно в схемата на сингъл. Двамата отстраниха британците Кен и Нийл Скупски с 2:0 сета (6:4, 6:4). 

Първият сет беше решен от само един пробив, след като сервиращите бяха почти безгрешни при подаванията си. Това важеше в особена степен за Гришо и Стан, които почти не допуснаха грешки при свое подаване. 

Във втората част решителният пробив дойде още в четвъртия гейм за 3:1. След това Димитров и Вавринка спасиха общо шест възможности за връщането му, но се справиха майсторски с всичките. 

В последния гейм на мача Гришо и Стан спасиха изоставане от 0:40 на сервис на швейцареца и се поздравиха със заслужената победа, която дойде за по-малко от един час на корта. 

В следващия кръг тандемът Димитров/Вавринка се изправя срещу едни от големите фаворити - Даниел Нестор и Ненад Зимонич. Те са поставени под номер три в основната схема.