Голямата звезда на българския тенис Григор Димитров тръгна с очакван успех на турнира в Куинс. Той надделя над британеца Джеймс Уорд с 2:0 сета за малко повече от час игра. 

В отделните части резултатът беше 7:5, 6:3 за българина, който е четвърти поставен в основната схема. Съперникът му пък участва с покана от организаторите, тъй като е едва 155-и в света. Двубоят беше наблюдаван от трибуните от приятелката на Гришо Мария Шарапова. 

Първата част протече при доминация на сервиращите тенисисти. Григор допусна неочаквано много двойни грешки, но въпреки това успяваше да вземе подаванията си. Всъщност частта беше решена от един пробив. 

Той дойде в последния гейм, като преди това само веднъж имаше възможност за пробив в мача и тя беше за Димитров, но той не я реализира. Той обаче се възползва от първия си сетбол и въпреки оспорването на Уорд, точката беше зачетена и нашето момче поведе с 1:0 сета. 

Във втората част хасковлията продължи да прави нетипични двойни грешки, но въпреки това поведе рано с пробив за 4:1. Съперникът му обаче го върна при 3:4, но отговорът на българина беше светкавичен. 

В осмия гейм той поведе с 40:0 при подаването на съперника си. Въпреки че Уорд върна два от скритите мачболи, Гришо взе третия и така сервираше за победата. На свое подаване той реализира втория си мачбол и спечели срещата след малко повече от час на корта. 

Така Гришо вече е на осминафинал, като там ще срещне победителя от срещата между Никола Маю и Едуард Роже-Васлен.