След традиционните няколко по-спокойни седмици в тениса след US Open, през следващите 7 дни големите звезди при мъжете се завръщат в АТР тура с ударна доза тенис в Азия. Дозата можем да наречем и двойна, защото предстоящата седмица е една от редките в календара, в която има едновременно два турнира от силната категория АТР 500 и съответно двойно повече тенис по телевизията!

Същинската част от азиатското турне започва с надпреварите в Пекин и Токио, в които ще участва почти целия елит, включително и Григор Димитров.

Именно заради българина ще следим внимателно надпреварата в Пекин. В нея традиционно Григор има добри резултати - финал и полуфинал в последните две години. Сега също му е нужно много добро класиране, с което да подпомогне своите шансове за оставане в топ 10 в края на сезона.

В китайската столица Димитров е поставен под №3 като по-високо ранкирани са само Хуан Мартин Дел Потро и Александър Зверев.

Именно Зверев е евентуалният му съперник на полуфинал, но преди това пътят е дълъг. В първи кръг българинът ще срещне Райън Харисън, а след това при победа един измежду квалификантите Душан Лайович и Вашек Поспишил. Единственият поставен, който може да срещне на по пътя към топ 4 пък е Кайл Едмънд.

Зверев започва с труден двубой с Роберто Баутиста Агут, а в неговата четвърт са още Джак Сок, Фернандо Вердаско и Гаел Монфис. Последните двама оформят едно от дербитата в първи кръг.

Такова е и сблъсъкът между лидера в схемата Хуан Мартин Дел Потро и Алберт Рамос-Виньолас.

Турнирът в Пекин ще бъде излъчван в ефира на MAX Sport 1 като дневната програма ще започва в 7:30 часа българско време.

В Япония конкуренцията определено не е по-малка. Там представители на топ 10 са двама - Марин Чилич и Кевин Андерсън, а всички осем поставени са членове на топ 25 на света. 

Голямата надежда на домакините за триумф ще бъде местната звезда Кей Нишикори, а тук са още имена като Диего Шварцман, Стефанос Циципас, Милош Раонич и Хьон Чун. А какви тенисисти само има сред непоставените! Стан Вавринка, Денис Шаповалов и Ник Кириос са само някои от тях!

Още в първи кръг има страхотни двубои като Шаповалов-Даниил Медведев, Мартин Клижан-Стив Джонсън, Адриан Манарино-Милош Раонич, Жил Симон-Алекс Де Минор, както и японското дерби между Юичи Сугита и Нишикори.

Чилич стартира срещу Ян-Ленард Щруф, а в неговата четвъртина е и Вавринка, който ще играе с американския талант Тейлър Фриц. Двамата могат да се срещнат на четвъртфинал, а другите поставени в горната половина са Шварцман и Раонич. В долната от поставените са Андерсън, Нишикори, Циципас и Гаске.

Турнирите в Токио пък ще се излъчва по MAX Sport 2 като там програмата стартира в 6 часа българско време.