Преди около година мнозина специалисти и тенис анализатори бяха отписали Доминик Кьопфер. Германецът също доста често заявяваше в свои интервюта, че е близо до отказване заради липсата на резултати и ужасното пропадане в ранглистата.

Преди малко повече от година Кьопфер бе извън топ 300 на световния тенис, а от понеделник той ще запише своето рекордно класиране в световната ранглиста. Това стана факт след като световният номер 58 се наложи над Франсис Тиафо и елиминира осмия поставен на турнира в Акапулко. Германският тенисист спечели срещу световния номер 16 в 3 сета и се класира за четвъртфиналите на силната надпревара.

С доброто си представяне в Мексико, Доминик влиза в топ 50 на света, като от понеделник ще заема 47-мата позиция в ранглистата. Безспорно, огромен скок за 29-годишния състезател, който многократно е показвал своя потенциал, а завръщането му в световния топ 50 говори за изключителен обрат в кариерата на Кьопфер, за когото сега предстои среща с Холгер Руне в четвъртфиналната фаза