Французинът Ришар Гаске се пребори за мястото си на полуфиналите на турнира по тенис на трева в Хертогенбош (Холандия), след като постигна две победи в рамките на деня.

Поставеният под номер 8 в основната схема Гаске първо надигра казахстанеца Михаил Кукушкин с 6:4, 6:3, след което се справи и с чилийския гигант Николас Джари със 7:6(8), 6:4.

В първия сет на мача с Джари Гаске трябваше да отрази три сетбола в тайбрека, но след като го направи успя да реализира пробив още в първия гейм на втория и да вземе преднина, която да му бъде достатъчна за спечелването на мача.

За място на финала Гаске ще играе с Джордан Томпсън. В изцяло австралийски сблъсък Томпсън се наложи над Алекс де Минор с 4:6, 6:2, 6:3.

Другите полуфиналисти в Хертогенбош са французинът Адриан Манарино и хърватинът Борна Чорич. Манарино спечели с 4:6, 7:5, 6:3 срещу белгиеца Давид Гофен след близо два часа и половина игра, докато вторият в основната схема Чорич трябваше да отрази мачбол и да се справи с изостава с 2:5 гейма и два пробива в третия сет, за да победи чилиеца Кристиан Гарин с 6:7(4), 6:3, 6:7(6).