Гаел Монфис не е забравил как се печелят титли. Въпреки своите 37 години, французинът успя да завоюва трофея в Стокхолм и да спечели титла №12 в своята кариера. Това обаче не е само голям триумф за ветерана и 250 точки за ранглистата, а нещо много повече. Френският тенисист отново се завърна в топ 100, като благодарение на успеха си в шведската столица прогресира с 51 места и вече заема 89-о място в света. Моментът е още по-специален за Монфис, тъй като това е първа титла за него, откакто стана баща, но за опитния състезател няма да има време за почивка, защото през тази седмица бившият №6 ще участва на турнира във Виена.

През идната седмица пък, Гаел ще закрие сезона си с участие на „мастърса“ в Париж, като със сигурност ще търси силно представяне пред родна публика. В никакъв случай не бива да бъдат подминавани и рекордите, които продължава да чупи Монфис. Към днешна дата той е третият най-възрастен тенисист в топ 100, като компания в тази своеобразна класация му правят неговия сънародник Ришар Гаске и 3-кратният шампион от „големия шлем“ Стан Вавринка. Само с класирането си на финала в Стокхолм, бившият полуфиналист от „Ролан гарос“ влезе в още една доста елитна компания. Едва трима състезатели в историята на тениса са успявали да достигнат поне един финал в19 последователни години.

Това са споменатия вече Монфис, Рафаел Надал и Джими Конърс. Въпреки сериозните контузии, през които премина, Гаел Монфис показа, че все още може да печели титли макар и на 37. Това, че турнирът в Стокхолм бе от категория  ATP 250 по никакъв начин не отнема от успеха на французина, който многократно вече заяви, че поне на този етап не мисли за отказване и ще продължи да играе, докато тялото му издържа на големите натоварвания.