Мартон Фучович се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Антверпен, след като обърна Роберто Баутиста Агут след 6-7 (5), 6-3, 6-1, за около два часа и 25 минути игра.

Унгарецът отстъпи в откриващата част след тайбрек на пет точки, като преди това първи проби съперника, но след това загуби предимството си и испанецът закономерно взе сета. Във втория и третия обаче на корта имаше само един тенисист и това бе Фучович, който реализира общо пет пробива в двете части срещу само един за опонента, за да се поздрави с крайната победа срещу четвъртия в основната схема.

В спор за място на полуфиналите той ще се изправи срещу Лойд Харис – южноафриканецът отстрани по-рано Ян-Ленард Щруф в два сета. Другите два ясни четвъртфинала в турнира противопоставят номер 1 в схемата Яник Синер срещу Артур Риндернех и Дженсън Бруксби на Алехандро Давидович Фокина.

По-късно предстои мача от осминафиналите на Анди Мъри, който играе с втория поставен Диего Шварцман. Победителят ще играе на четвъртфиналите с Брандън Накашима или Хенри Лааксонен.