Защитаващият титлата си Франция взе непреодолим аванс от 3:0 победи срещу Испания и си осигури място на финала на турнира за Купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже.

36-годишните ветерани Жюлиен Бенето и Никола Маю спечелиха мача на двойки срещу Марсел Гранойерс и Фелисиано Лопес с 6:0, 6:4, 7:6(7) на твърдите кортове в зала в Лил.
Французите, които започнаха силно и взеха девет от първите десет гейма, имаха по-сериозни затруднения само в третия сет, в който наваксаха изоставане от 1:4 гейма и триумфираха след тайбрек.

В другия полуфинал САЩ намали изоставането си на 1:2 победи при гостуването си на Хърватия в Задар след драматичен петсетов успех на Майк Брайън и Райън Харисън над Иван Додиг и Мате Павич със 7:5, 7:6(6), 1:6, 6:7(5), 7:6(5) след 4:43 часа игра.

Американците наваксаха пасив от 3:5 гейма в първата част, а след това отразиха сетбол при 5:6 в тайбрека на втората и с три поредни точки удвоиха преднината си.

Хърватите взеха следващите два сета, а в решаващата пета част те наваксаха ранен пробив пасив и отново се стигна до тайбрек, в който при 6:5 точки Брайън и Харисън реализираха мини-пробив, за да триумфират.

Домакините, шампиони в турнира през 2005 година, се стремят към класиране на финала за втори път в последните три сезона.

САЩ пък не е играл за трофея от 2007 година, когато спечели рекорден 32-и трофей. /БТА