През миналата седмица Райли Опелка изненада мнозина с чудесната си форма на надпреварата в Торонто. Най-дългият човек в професионалния тур достигна до своя първи Мастърс финал, а по пътя си към него отстрани доста трудни опоненти. 

Ник Кирьос, Григор Димитров, Лойд Харис, Роберто Баутиста Агут и Стефанос Циципас станаха жертви на мощно сервиращия американец. 

В двубоя за трофея обаче, 211-сантиметровият тенисист просто не издържа на напрежението срещу Медведев и загуби срещата в два сета. От днес благодарение на страхотния си резултат в Канада, Райли Опелка вече е номер 23 в света. 

През тази седмица той ще участва и на Мастърса в Синсинати, а 23-годишният състезател няма търпение да играе пред родна публика. 

"Малко хора очакваха да се представя толкова добре и да играя финал. Това бе моят първи мастърс финал и чувството е невероятно. Победих едни от най-добрите в световния тенис, но желанието ми е да продължа развитието си. Знаете през какво преминава целият свят в последната година и за всички е много трудно. Хубаво е, че ще играем пред пълни трибуни в Синсинати и  все по-често имаме възможността  да го правим. Мисля, че няма нищо по-безценно. Спортът е за феновете и зрителите трябва да се забавляват. За съжаление пандемията оказа лошо влияние върху всеки един от нас, защото тези ограничения измориха хората. Можем само да се надяваме на по-добри времена, а аз ще дам всичко от себе си, за да успея да се представя силно и на предстоящия турнир“, каза Опелка.