Германецът Филип Колшрайбер се класира за втория кръг на турнира по тенис на АТП в София с награден фонд 463520 евро.

Поставеният под номер 5 Колшрайбер победи украинеца Серхий Стаховски с 6:2, 6:2 за 69 минути в зала "Арена Армеец".

Германецът стартира силно и поведе с 4:0 по пътя си към успеха в първия сет. Във втората част той отново реализира ранен пробив за 2:0 и до края нямаше проблеми.

Колшрайбер, 34-и в световната ранглиста в момента, се стреми към седма титла в кариерата си. За място на четвъртфиналите той ще играе срещу Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина), който елиминира чеха Иржи Весели с 6:3, 3:6, 6:3 за 95 минути на корта.

Холандецът Тимо де Бакер пласира 8 аса и взе девет от последните десет гейма при успеха над австралиеца Матю Ебдън с 6:4, 6:1 след час игра.

Съперник на Де Бакер във втория кръг ще бъде поставеният под номер 4 Андреас Сепи (Италия).

Квалификантът Мариус Копил също продължава напред, след като се справи с 19-годишния южнокореец Хьон Чун с 6:2, 6:3 за 60 минути. Копил наниза 6 аса и не даде нито една възможност за пробив на съперника си при първата си победа за сезона на тиво АТП. Той поведе с 4:1 гейма в първия сет, а във втората част отново направи ранен пробив и дръпна с 3:0, след което запази аванса си до края.

Румънецът, 214-и в световната ранглиста в момента, ще играе във втория кръг срещу победителя от двубоя между осмия поставен Адриан Манарино (Франция) и Евгени Донской (Русия), който играят утре./БТА