Бившият номер едно в световния мъжки тенис Роджър Федерер започна с победа участието си в турнира в Базел с награден фонд 891 000 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата в родината си Швейцария Федерер, който се стреми към трета поредна титла от това състезание, се наложи доста трудно над американеца Роби Рейнолдс с 6:3, 6:7 (6), 6:1

Вместо да почива и да се настройва за мача си в четвъртък, швейцарецът обяви, че в сряда вечер ще бъде стадион Санкт Якоб Парк, за да подкрепя Базел срещу Барселона в Шампионската лига.

„Имаме чудесен отбор и велики фенове. Попаднахме в тежка група, но във футбола всичко е възможно, особено у дома”, заяви Федерер.

Швейцарският тенисист обаче симпатизира и на Барса. „Тиери Анри ми е много добър приятел, така че ще следя с интерес този мач”, каза още Федерер.

На трибуните на стадиона, за да вика за Барселона, пък ще бъде и друг тенисист - аржентинецът Давид Налбандиан, който иска да наблюдава своя сънародник и приятел Лионел Меси.

Налбандиан, който е поставен под номер две в основната схема, също записа успех. Той се наложи над испанеца Алберт Монтанес с 6:4, 6:2. Третият поставен Хуан Мартин Дел Потро пък се справи с представителя на домакините Жорж Бастъл с 6:2, 6:4.