Алберт Рамос-Виньолас се класира за втория кръг на силния тенис турнир от сериите Мастърс в Шанхай след успех над Марин Чилич в два сета – 6-4, 6-4 за около един час и 24 минути игра.

Испанецът реализира решителен пробив в деветия гейм на откриващата част, а впоследствие сервира успешно за първия сет. Във втория картината бе идентична, като този път той нанесе своя удар в седмия гейм, а до края на мача нямаше пробиви и така Чилич записа поредно разочароващо ранно отпадане през годината.

Рамос-Виньолас пък си осигури двубой с втория в схемата – швейцарския маестро Роджър Федерер, който почива в първи кръг като поставен. Двамата са си разменили по един успех дотук в съперничеството помежду си, като любопитното е, че въпросната победа на испанеца идва именно на турнира в китайския град – през 2015, когато той побеждава в три сета.

Стана ясен и съперникът на световния номер 1 и шампион от миналата година Новак Джокович. Сърбинът ще се изправи срещу коварния млад канадец Денис Шаповалов, който отстрани в два сета друг талантлив състезател – американеца Франсис Тиафо след 6-4, 6-2. Шаповалов стигна до успеха след един пробив в петия гейм на първия сет и два във втория.

Джокович води на 20-годишния тенисист с 2-0 в преките мачове, като и двата им двубоя са от тази година – победа в четири сета на Аустрелиън Оупън и двусетов успех на Мастърса в Рим. Напред в Шанхай продължиха още Камерън Нори, Фабио Фонини и Вашек Поспишил и Беноа Пер. /БГНЕС