Световният номер 3 Роджър Федерер призна, че изпитва повишено напрежение върху себе си по време на сезона на трева, заради кратката му продължителност и малкото турнири, които се играят на зелено.

Швейцарският маестро е рекордьор по титли на трева в цялата история на тениса - 18, като тази седмица ще се опита да постигне 10-ти триумф в надпреварата в Хале. "Напрежението върху мен е доста сериозно. Сезонът на трева е съвсем кратък. Няма много какво да направя, за да вляза в ритъм, освен да мисля точка за точка. Трябва да съм пределно концентриран от първата минута, защото в първия кръг тук играя с Джон Милман, който ми е създавал проблеми в миналото", коментира Федерер, който загуби именно от австралиеца на осминафиналите на Ю Ес Оупън миналото лято.

"Сравнено с миналите години, този път имах по-малко време за подготовка за сезона на трева. Не искам да казвам, че съм стресиран, но преходът определено бе по-бърз от предишни години. Тревата подчертава силните ми страни и може би прикрива слабостите ми. От тази гледна точка мога да играя така, както искам. Когато се чувстваш по този начин, може би е подобно на това, което Рафа чувства на клей. Имам много опции и това ми дава възможност да изпробвам различна тактика срещу различните съперници и повече варианти да стигна до победата", допълни носителят на 20 титли от Големия шлем.