Петкратният шампион Роджър Федерер (Швейцария) се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис - "Уимбълдън".

Вторият поставен в схемата нямаше проблеми с Филип Колшрайбер (Германия) и го победи с 6:3, 6:2, 6:7 (5:7), 6:1 за два часа и половина игра. Федерер, който се бори за шеста титла в турнира за последните седем години, направи два пробива и поведе с 4:0 в първия сет. Във втората част швейцарецът също направи два пробива и след 4:1 нямаше никакви проблеми.

В третия сет Федерер започна с пробив и вече се виждаше победител преди Колшрайбер да направи пробив и да стигне до обрат с 6:5. След това германецът спечели тайбрека със 7:5, след като поведе с 4:1.

В четвъртия сет бившият номер 1 в света поведе с 4:1 и затвори мача след още два спечелени поредни гейма. В следващия кръг съперник на Федерер ще бъде финалиста от "Ролан Гарос" и номер 13 в схемата Робин Сьодерлинг (Швеция), който победи Николас Алмагро (Испания) със 7:6 (9:7), 6:4, 6:4. Федерер победи Сьодерлинг на финала на "Ролан Гарос", като няма загуба от 10 мача срещу него в кариерата си досега.