Роджър Федерер записа трета поредна победа в груповата фаза на заключителния турнир на ATP в Лондон. Швейцарецът си осигури първото място в група „Стан Смит” след успех над Кей Нишикори с 7:5, 4:6, 6:4 за 2 часа и 10 минути.

Двамата тенисисти изиграха страхотен двубой, в който демонстрираха най-доброто от света на тениса. След равностоен първи сет, световният номер 3 успя да вземе аванс, печелейки частта след 7:5.

Вторият сет започна със сериозна доминация за швейцареца, който набързо поведе с 4:1. И когато всички в лондонската зала „О2” вече очакваха чиста победа за Федерер, Нишикори успя да сътвори страхотен обрат. Осмият в света спечели пет безответни гейма, затваряйки втората част при 6:4 в своя полза.

В решителния трети сет 6-кратният първенец в надпреварата отново поведе с 4:1, но и тук японецът успя да отговори, изравнявайки при 4:4. Този път обаче Маестрото не допусна нова грешка и в крайна сметка спечели с 6:4.

По-късно днес е и другият сблъсък от групата, в който един срещу друг ще се изправят Новак Джокович и Томаш Бердих. /БГНЕС