Роджър Федерер преодоля дефицит от два сета и все пак се наложи над Жюлиен Бенето в среща от 3-ия кръг на Уимбълдън с 4:6, 6:7 (3:7), 6:2, 7:6 (8:6), 6:1. Нова драма имаше за швейцареца в четвъртия сет, където той отново беше пред отпадане, но успя да спечели тайбрека с много усилия въпреки шестте възможности.

Така швейцарският маестро успя да избегне съдбата на Рафаел Надал, който вчера напусна турнира след поражение от чешкия анонимник Лубош Росол. Мачът продължи точно 3 часа и половина. Въпреки това той вече чака следващия си съперник- Ксавие Малис от Белгия, и при победа ще се класира за рекордния 33-и път на четвъртфинал.

В първия сет до 4:4 и двамата състезатели печелеха сервиса си, но в 9-ия гейм Федерер направи грешка и Бенето го проби още при първата възможност. След това безгрешно си взе сервиса и излезе с един сет напред.

Във втория сет Федерер тръгна добре и проби сервиса за 2:0, но след това французина изравни играта и двамата вървяха към тайбрек. Федерер можеше да избегне тайбрека, но при 6:5 не успя да довърши 29-ия в света Бенето, който изравни. В тайбрека той беше много по-агресивен и отнесе Федерер със 7:3.

Третата част беше спечелена от носителя на 16 титли от Големия шлем, вече притиснат до стената. След 6:2 дойде и четвъртия сет, където Бенето опита да реши всичко. Федерер успя да се спаси от поражението, въпреки трите възможности на Бенето да бутне в пропастта именития си противник.

Петият и решителен сет се оказа рецитал само от едната страна. Федерер тоталко превъзхождаше противника си и го размаза с 6:1. "Труден мач. Боже мой, направо брутален!", каза Федерер след края. "Разбира се, имах и доста сериозна порция късмет в моя полза. Играех точка за точка, гейм за гейм. Благодаря и хората за подкрепата, която ми оказаха".

"Великият си е винаги велик", заяви Бенето след мача. "Психиката му е направо скала. Машина е, нищо не може да го пречупи. При 0:2 сета на турнир от Големия шлем той играе така все едно нищо не се е случило", възхити се френският състезател.

Следващият противник на Федерер е Ксавие Малис от Белгия, който в третия кръг елиминира Фернандо Вердаско (Испания) също в пет сета - 1:6, 7:6 (7:5), 6:1, 4:6, 6:3.

В други късни мачове от мъжката схема Денис Истомин (Узбекистан) елиминира Алехандро Фая (Колумбия) с 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (7:5), а Флориан Майер (Германия) се справи с Йежи Янович (Полша) със 7:6 (7:5), 3:6, 2:6, 6:3, 7:5.