Световният номер 2 в тениса Роджър Федерер беше умерен в емоциите си след победата над Григор Димитров в полуфиналите на турнира в Бризбейн, Австралия.

Само 54 минути бяха необходими на швейцареца, за да пречупи Гришо с 6:2, 6:2 и д запише трета победа в три мача срещу него. Освен това успехът срещу нашето момче приближи Маестрото още по-близо до невероятното постижение да запише своята победа номер 1000.

„Много съм доолен от мача, мисля че се справих добре. Продължих инерцията от предишния си двубой. Григор ще има много шансове през годината“, каза Роджър.

„Сега усещам корта по-добре, свикнах с него, правя правилните неща, взимам добри решения. Главата ми е чиста, много съм уверен за финала. Димитров е още много млад, ще видим как ще се справи.“

„Опитах да стигам до мрежата колкото се може повече, но това е трудно, защото той е много висок и има добри ретури. Утрешния мач срещу Милош Раонич ще бъде много тежък. Да играеш на финал е най-доброто чувство в тениса. Милош и Нишикори направиха много силен мач, но Раонич беше на ниво във важните моменти. Чака ме един изключително тежък финал.“

„Много съм горд от постижението си (има предвид своята победа номер 999 – б.р.). Надявам се хилядната да дойде в Австралия, ако не тук, то поне в първия кръг на Аустрелиън Оупън“, добави още Федерер.