Трикратният шампион Роджър Федерер се класира за четвъртия кръг на турнира по тенис от сериите „Мастърс” в Индиън Уелс с награден фонд 4,5 милиона долара.

Поставеният под номер 2 Федерер победи хърватина Иво Карлович със 7:6(4), 6:3 за 73 минути.

Карлович наниза 13 аса и пропусна преднина от 3:1 точки в тайбрека, който швейцарецът взе, след като спечели шест от последните седем разигравания в първия сет.

Федерер реализира единствения пробив в срещата в шестия гейм на втората част, който се оказа достатъчен за успеха.

За място на четвъртфиналите Федерер ще се изправи срещу 17-ия в схемата Фернандо Гонсалес (Чили), който отстрани финалиста през 2006 година Джеймс Блейк (САЩ) със 7:5, 6:1.

Номер 4 в схемата и един от фаворитите за титлата Анди Мъри (Великобритания) нямаше особени проблеми срещу Пол-Анри Матийо (Франция) и стигна до победата с 6:3, 6:2 за 66 минути.

Британецът има 17 победи в 18 мача от началото на сезона, както и две титли в Доха и Ротердам, където на финала победи номер 1 в света Рафаел Надал (Испания). Той записа и 50-и успех в сериите „Мастърс”.

Следващият съперник на Мъри ще бъде Томи Робредо (Испания), който победи трудно Марин Чилич (Хърватия) със 7:5, 7:6(2).

Френските тенисисти имаха лош ден и четирима от тях отпаднаха в третия кръг. Освен Матийо, надпреварата напуснаха и Жил Симон, Ришар Гаске и Жо-Вилфред Цонга.

Осмият в схемата Симон отпадна след 3:6, 6:7(3) от хърватина Иван Любичич, който наниза 13 аса и затвори мача за 1:24 час. Гаске загуби с 3:6, 2:6 от десетия Фернандо Фердаско (Испания), а финалистът от Откритото първенство на Австралия през миналия сезон Цонга падна с 5:7, 4:6 от Игор Андреев (Русия).