Швейцарецът Роджър Федерер, който ще участва на тенис турнира в Рим, след като пропусна надпреварата в Мадрид заяви, че се е консултирал със семейството и екипа си, дали да пътува за италианската столица. Бившият номер 1 в световната ранглиста наскоро стана баща на втора двойки близнаци, след като съпругата му Мирка роди две момчета Лео и Лени. Двамата вече са родители на 4-годишните близначки Майла Роуз и Шарлин Рива.

„Говорих с отбора и с Мирка. Попитах какво мислят, дали да играя в Рим и те ми казаха да дойда и да играя. Така, че казах: „ОК, щом не ме искате наоколо, ще отида!“ Вече ми липсват много. Надявам се, че ще покажа добър тенис тук“, сподели Федерер на пресконференция преди началото на турнира.

„Не бих могъл да съм по-щастлив. Тези, които имат деца, разбират. Трудно е да си разделен със семейството, но ще ги видя скоро.

„Мъжките имена са трудни. Решихме в последния момент. За жените има толкова много хубави имена, докато при момчетата е доста по-трудно“, сподели щастливият тенисист за избора на имена на своите близнаци.

„Наясно съм, че ни чака доста работа, но ще свикнем. Ще имам много време след като приключа с тениса“, заяви още Роджър Федерер.

Швейцарецът е трикратен финалист в Рим, но е губил и трите пъти.