Трикратният победител в Индиън Уелс Роджър Федерер се класира за четвъртия кръг на турнира, който е с награден фонд 5,5 милиона долара. Номер 3 в световната ранглиста при мъжете се нуждаеше само от 57 минути, за да се наложи над Денис Кулда (САЩ) с 6:4, 6:1.

В следващия етап от състезанието Федерер ще играе срещу канадеца Милош Раонич, който също нямаше особени трудности с Карлос Берлок от Аржентина и го елиминира с 6:4, 6:2.

Кулда, който е на 185 място в ранглистата, опита да затрудни Федерер в първия сет, но резултатът бързо стана 4:1 в полза на швейцареца. Все пак американецът направи порбив в сервиса на Федерер до края на частта, която приключи 6:4 за фаворита. Във втория сет Роджър нямаше никакви проблеми, направи три бързи пробива и приключи мача за по-малко от час.

Номер 6 в схемата Жо-Вилфрид Цонга се класира благодарение на контузията в коляното на сънародника си Мишел Йодра, който напусна корта при резултат 4:1 за Цонга в първия сет.

Въпреки че беше измъкван от стомашен вирус, Хуан Мартин дел Потро не се остави на австралиеца Маринко Матошевич и го отстрани със 7:5, 6:2. Същият вирус повали няколко от състезателите, а Гаел Монфис от Франция изобщо не излезе на корта срещу Николай Давиденко от Русия. На мястото му беше включен щастливият губещ Бьорн Фау, който Давиденко победи със 7:5, 6:2.

Монфис е най-високопоставеният от всичките шестима състезатели, които се отказаха от участие преди или по време на мачовете си от турнира. От медицинския център, който направи изследванията, обясниха, че всеки организъм може да се пребори с вирус от 24 до 48 часа, в зависимост от имунната система.

Номер 10 в схемата Янко Типсаревич елиминира Жил Мюлер от Люксембург с 6:4, 6:2, а кипърецът Маркос Багдатис изпрати у дома номер 15 Фелисиано Лопес с 6:3, 6:4. Напред продължава и Фернандо Вердаско- 19-и поставен в схемата. Той елиминира Райън Суитинг от САЩ с 6:2, 6:2.