След поредните нощни за България мачове на турнира в Акапулко бяха оформени и четвъртфиналните двойки. Големите фаворити продължават напред, което гарантира и страхотни сблъсъци в топ 8.

С най-голям интерес като че ли се очакваше двубоят между Доминик Тийм и големия талант Денис Шаповалов. Само че шампионът от 2016-а Тийм не остави никакъв шанс на канадеца - 6:2, 6:3 за само 75 минути. Третият поставен спечели 77% от точките на свой сервис и през целия двубой не даде шанс за пробив на съперника. Тийм се възползва и от 20-те непредизвикани грешки на левичаря Шаповалов.

"Много съм щастлив, защото всеки знае колко добре той може да играе и колко опасен е. Днес беше почти перфектно", сподели Тийм.

За него няма да става по-лесно, защото следва мач с Хуан Мартин Дел Потро. Кулата от Тандил се справи в трисетов сблъсък с Давид Ферер - 6:4, 4:6, 6:3.

Вторият в схемата и най-високо ранкиран след отказа на Рафа Надал Александър Зверев също стигна до топ 8 след успех със 7:6(6), 6:3 над своя сънародник Петер Гойовчик.Неговият следващ съперник ще бъде американецът Райън Харисън, който победи шампиона от Рио Диего Шварцман след 6:3, 5:7, 6:4.

Останалите две четвъртфинални двойки са Хьон Чун-Кевин Андерсън и Фелисиано Лопес-Джаред Доналдсън.