Двама от фаворитите Виктор Троицки (Сърбия) и Андреас Сепи (Италия) стартираха с победи на турнира по тенис на твърди кортове в София с награден фонд с награден фонд 463520 евро. Поставеният под номер 2 Троицки се класира за четвъртфиналите след успех над квалификанта Даниел Брандс (Германия) с 6:4, 6:3 за 65 минути.

Сърбинът наниза 8 аса и не даде възможност за пробив на съперника си. Той взе първия сет, след като спечели подаването на Брандс в десетия гейм, а във втората част проби отново за 4:2 и до края нямаше проблеми да запази предимството си. Троицки очаква победителя от двубоя между Филип Колшрайбер (Германия) и Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина), които играят тази вечер. 29-годишният белградчанин се стреми към четвърта титла и втора за сезона, след като през януари спечели финала в Сидни в три сета срещу най-добрия български тенисист Григор Димитров.

Четвъртият в схемата Сепи също е четвъртфиналист след категоричен успех над холандеца Тимо де Бакер с 6:2, 6:1. Италианецът реализира ранни пробиви и в двата сета и затвори мача след 57 минути игра без допуснат пробив.

"Определено не очаквах, че ще спечеля толкова лесно. Играл съм с Тимо няколко пъти и знам, че той може да играе много добре, така че съм изненадан от резултата. Но мисля, че и аз играх силно, не направих много грешки. Според мен, се представих добре като за първи мач. Малко е трудно, след като преди това си бил в Австралия. Имах малко проблеми на тренировка, но по време на мача всичко беше добре", каза Сепи след мача.

Следващият съперник на 31-ия в световната ранглиста италианец ще бъде номер 7 в схемата Мартин Клижан (Словакия). "Клижан винаги е бил опасен съперник. Той е левичар, има добър форхенд. Играли сме един срещу друг много пъти. Освен това играхме двойки тук в София. Познаваме се много добре. Ще бъде поредното голямо предизвикателство за мен. Надявам се да подобря някои неща в играта си и да играя малко по-добре. Ще видим", каза още Сепи. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS