Британецът Дан Еванс и италианецът Лоренцо Сонего се класираха за четвъртфиналите на турнира от сериите АТП 500 във Виена, след като записаха чисти победи в мачовете си от втория кръг на надпреварата.

30-годишният Еванс се наложи над участващия с уайлд кард представител на домакините Юри Родионов със 7-5, 6-3. Британецът бе агресивен на ретур и постигна по два пробива във всеки сет, за да стигне до успеха след час и 42 минути игра. За място на полуфиналите Еванс ще спори с българина Григор Димитров или третия поставен Стефанос Циципас.

Билети за Sofia Open може да закупите тук!

Лоренцо Сонего си уреди среща със световния номер 1 Новак Джокович, след като победи младия поляк Хуберт Хуркач със 7-6(6), 7-6(2). В мач, доминиран от сервисите на двамата тенисисти, 42-ят в световната ранглиста Сонего успя да надделее в двата тайбрека, за да затвори мача след час и 48 минути.

Напред продължава и намиращият се в страхотна форма руснак Андрей Рубльов, който победи 19-годишния Яник Синер с 2-1 и отказване на италианеца. На четвъртфиналите Рубльов ще срещне миналогодишния шампион Доминик Тийм или чилиеца Кристиан Гарин.