Сръбският тенисист Новак Джокович вече и на теория си осигури посрещането на 2015 г. като номер едно в световната ранглиста. Той на практика беше непоклатим от позицията още след Мастърса в Париж, но днес си я подпечата окончателно. 

Това стана факт след победата му в третия кръг на груповата фаза на финалния за годината Мастърс в Лондон. Той победи безпроблемно Томаш Бердих с 6:2, 6:2 и е недостижим за втория в класирането Роджър Федерер. 

За да има шанс швейцарецът да зимува отново на върха, той трябваше да се надява днес на загуба на Джокера от чеха, а впоследствие да спечели и турнира. А след това трябваше да спечели и двата си мача на сингъл във финала за Купа Дейвис от 21 до 23 ноември. Сега обаче и на теория лидерската позиция му се изплъзна. 

На практика Ноле в нито един момент от мача с Бердих не показа колебание и победата му беше повече от заслужена. Той продължи да громи съперниците си и в трите си мача досега им е дал само 10 гейма общо. 

На полуфиналите в надпреварата Джокович ще се изправи срещу японеца Кей Нишикори. Другият полуфинал ще е изцяло швейцарски и ще противопостави Федерер на Стан Вавринка, освен ако в последния мач от групите Марин Чилич не направи нещо невероятно и победи с резултат от порядъка 6:0, 6:0 срещу Вавринка. Това обаче изглежда невъзможно, с оглед на формата му и на факта, че е спечелил само шест гейма досега в турнира.