Лидерът в световната ранглиста и шампион от 2011 година Новак Джокович ще играе на полуфиналите в турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Мадрид с награден фонд 5.72 милиона евро. Поставеният под номер 1 в основната схема сърбин победи с 6:3, 6:4 срещу Милош Раонич за час и 45 минути на корта.
Джокович ще играе на своя пети полуфинал през 2016 година. Съперник на сръбския тенисист ще бъде шестият поставен Кей Нишикори (Япония). Той надигра трудно австралиеца Ник Кириос с 6:7 (6), 7:6 (1), 6:3.

Новак Джокович постигна победа номер 31 за сезона. Сърбинът надигра 11-ия в схемата канадец Раонич в повторение на финала от турнира в Индиън Уелс. Водачът в класацията на АТП има 13 поредни победи в двубоите си срещу тенисисти от топ 10, включително и Милош Раонич. По време на тази серия Джокович е загубил само един от общо 30 изиграни сета.

"Мачът беше дълъг и можеше да се развие по друг начин, ако бях загубил своя сервис в последния гейм. Трудно е да се играе срещу Милош, който е един от най-добрите изпълнители на начален удар. Съперникът му винаги е поставен под голямо напрежение", заяви 11-кратния шампион от турнири от "Големия шлем" - Джокович, който постигна два пробива в мача си срещу Раонич.

В другия полуфинал в испанската столица един срещу друг ще играят Рафаел Надал (Испания), четирикратен шампион, и защитаващият титлата си от миналата година Анди Мъри (Великобритания).