Бившият световен номер 1 в тениса Новак Джокович отказа участие на турнира в Абу Даби и няма да направи своето дългоочаквано завръщане. Новината съобщи самият той, а причината е болки в лакътя. Сърбинът предпочита да не рискува, за да може да се възстанови напълно за официалния старт на сезона в Австралия.

30-годишният сърбин трябваше да играе на полуфиналите по-късно днес срещу Роберто Баутиста Агут (Испания). На негово място в турнира ще участва друг номер 1 в света - Анди Мъри (Великобритания). Британецът също имаше сериозни здравословни проблеми. Той е извън корта от Уимбълдън заради контузия на бедрото.

Андерсън и Баутиста Агут минаха първи кръг в Абу Даби

„Ужасно съм разочарован, че съм принуден да се откажа от турнира в Абу Даби. За съжаление, през последните няколко дни започнах да чувствам болка в лакътя и след няколко изследвания, медицинският ми щаб ме посъветва да не рискувам, а да се откажа от турнира и незабавно да започна терапия. Много съм тъжен, тъй като бях нетърпелив да се завърна в официални мачове”, призна Джокович.

“Наслаждавах се на тренировките и на всичко, което правех, за да се подготвя за новия сезон, включително и за турнира в Абу Даби. Сега съм принуден да приема тази ситуация и да изчакам резултата от терапията, за да мога отново да играя тенис и да възвърна ритъма си”, допълни той.

Ноле събира слънчеви лъчи преди да се върне на корта

“Това може да се отрази на старта ми на сезона и на програмата ми, но решението ще бъде взето в следващите дни“, каза още сърбинът.

Рафаел Надал, както и Стан Вавринка и Милош Раонич също отказаха участие в надпреварата поради травми.