Роберто Баутиста Агут си осигури мач с Новак Джокович на полуфинала на международния демонстративен турнир по тенис "Mubadala World Tennis Championship" в Абу Даби, който стартира в четвъртък.

В среща от предварителния кръг Баутиста Агут, който влезе на мястото на невъзстановения Рафаел Надал, отстрани руския младок Андрей Рубльов със 7:5, 6:2. 29-годишният Баутиста, който е и номер 20 в света, се възползва от сериозния брой непредизвикани грешки и приключи мача за 88 минути. За Джокович срещата с Баутиста Агут ще бъде първа от отказването си на четвъртфинала на Уимбълдън срещу Томаш Бердих през юли.

В другата среща от предварителния кръг Кевин Андерсън от Южна Африка се справи с Пабло Кареньо Буста с 6:3, 7:6 (2). Андерсън ще играе на полуфинала срещу австриеца Доминик Тийм, а двамата загубили от днес ще спорят в мач за 5-ото място.

При 1:1 в третия гейм и 40:15 в полза на Андерсън, той скъса мрежата с началния си удар и срещата беше прекратена за около 10 минути, докато проблемът бъде отстранен. След това той набързо проби до 3:1, спаси два брейк-пойнта и поведе с 4:1, за да вземе частта накрая с 6:3. Вторият сет мина доста драматично, като Андерсън поведе до 5:2 и сервираше за мача, но допусна пробив и стигане до тайбрек, който обаче все пак спечели.

Рафаел Надал, както и Стан Вавринка и Милош Раонич отказаха участие в надпреварата поради травми./БТА