Шампионът Новак Джокович се класира за полуфиналите на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Торонто с награден фонд 3.2 милиона долара. Сред промяната в програмата заради падналия дъжд, сърбинът изигра два мача в рамките на четири часа, но успя да се справи по най-добрия начин и да си осигури участие в предпоследната фаза.

В третия кръг поставеният под номер 1 в основната схема Джокович надигра американеца Сам Куери с 6:4, 6:4. Малко по-късно фаворитът за титлата в Торонто се справи и с германеца Томи Хаас след успех в три сета - 6:3, 3:6, 6:3. Двубоят между Новак Джокович и Хаас продължи близо 150 минути. В следващия кръг лидерът в схемата ще срещне своя сънародник Янко Типсаревич, който надигра трудно испанеца Марсел Гранойерс с 6:4, 6:4.

Другият полуфинал в Торонто е между Джон Иснър (САЩ) и Ришар Гаске (Франция). На четвъртфиналите поставеният под номер 8 американец победи със 7:6 (9), 6:4 представителя на домакините Милош Раонич, докато Гаске спечели срещу Марди Фиш (САЩ) с 5:7, 6:1, 6:2. Заради дъждовното време в Канада, Иснър и Гаске също изиграха по два мача в рамките на пет часа.