Световният номер две Новак Джокович записа втора победа от два мача в групата си на финалния Мастърс в Лондон. След като в първия си двубой надделя над Доминик Тийм в три сета, сега се справи и с коравия канадец Милош Раонич. 

За да надделее над родения в Черна гора съперник, Джокера имаше нужда от два тайбрека. Той спаси и един сетбол за опонента си във втория, за да може в крайна сметка да се класира за полуфиналите. 

Първата част на този мач мина по начина, по който протичат голямата част от мачовете на Раонич - без пробиви. В нея обаче канадецът може определено да съжалява повече, че не достигна до пробив, който можеше да се окаже и решителен за успеха му. 

Той пропиля три брейкбола, като първите два бяха още при първото подаване на Джокера, а третият - при второто му. В крайна сметка и двамата си взеха сервис-геймовете, което наложи развръзка след тайбрек. В него Джокович реализира втория си сетбол и в крайна сметка след 8:6 в дългия гейм, поведе с 1:0 сета. 

Втората част започна страхотно за сърбина. Той проби още в първия гейм и затвърди аванса си на свой сервис за 2:0. Но Раонич не се предаде и върна пробива, за да изравни за 2:2. И само за да се пропука отново при подаването си и да позволи на Ноле да дръпне с 4:2. 

Интригата не приключи дотук, като канадецът бърз успя да се възстанови и от този шок, за да изравни за 4:4. В крайна сметка до края повече пробиви нямаше, макар че на Джокович му се наложи да спасява сетбол при свое подаване и 5:6, та всичко трябваше да се реши отново след тайбрек. 

В него Раонич беше равностоен до 4:3 в своя полза, след което се срина и записа само още една точка, за да може все пак бившият номер едно в света да запише чиста победа и да се класира напред в турнира. Това е факт, тъй като в следващия кръг един срещу друг се изправят Тийм срещу Раонич и няма как и двамата да го изпреварят.