Световният номер 2 Новак Джокович победи южноафриканеца Кевин Андерсон с 6-4, 6-2 в мач от четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Маями и записа 24-ти пореден успех.

Джокович все още няма загуба през тази година, като е спечелил всички си 22 изиграни мача, както и титлите в Дубай, Индиън Уелс и на Аустрелиън Оупън. Сръбският тенисист имаше нужда от час и 47 минути, за да отстрани Андерсон, печелейки 81 процента от точките при вкаран първи сервис и без да допусне пробив. "Резултатът не показва колко тежък мач беше. Той бе изключително агресивен и ме поставяше под голямо напрежение", каза Джокович след двубоя.

На полуфиналите той ще се изправи срещу Марди Фиш, който победи световния номер 6 Давид Ферер със 7-5, 6-2. Тази победа осигури на Фиш статута на най-добре класиран в световната ранглиста американец от следващата седмица. Той за първи път в кариерата си ще бъде топ американският тенисист, като ще задмине в ранглистата своя добър приятел Анди Родик. "Когато гледаш Джокович, не е толкова учудващо, че все още не е загубил мач, защото той играе страхотно. Той обаче няма да спечели всички мачове през годината. Дали ще загуби тази седмица или през юли, сигурно е, че няма да спечели всички. Просто не е възможно. Надявам се, че аз мога да бъда този, който спира серията му", каза Фиш за следващия си съперник, информира БГНЕС.

При дамите защитаващата титлата си от миналата година Ким Клайстерс загуби двубоя си с Виктория Азарьонка с 3-6, 3-6 и отпадна на четвъртфинал от силния турнир в Маями.

Поставената под номер 8 в основната схема Азарьонка реализира шест пробива от осем възможности, а от своя страна загуби три пъти своето подаване. Тя имаше нужда от час и 20 минути, за да отстрани своята белгийска съперничка. "Мисля, че играх малко по-агресивно, атакувах повече, излизах на мрежата. Това беше голямата разлика. Бях много стабилна и физически", каза Азарьонка след победата. Тя ще трябва да отстрани рускинята Вера Звонарьова, за да достигне за втори пъти до финала на турнира в Маями. Звонарьова победи деветата в схемата Радванска със 7-5, 6-3 в другия четвъртфинал. Въпреки че процентът и на вкаран първи сервис бе едва 53, тя реализира 27 уинъра, срещу само 5 на Радванска. "Много съм щастлива от начина, по който играх и от излизанията ми на мрежата. Трябваше да се възползвам от възможностите си", каза Звонарьова след двубоя.