Новак Джокович записа 20-а поредна победа, след като надигра Ришар Гаске със 7:6(5), 4:6, 6:3 в последния мач от груповата фаза на турнира на осемте най-добри в Лондон.

Мачът бе без особено значение и за двамата, тъй като сърбинът вече си бе осигурил място на полуфиналите, а Гаске бе загубил шансове за класиране и знаеше, че това е последният му мач за сезона.

Все пак, победителят взимаше бонус от 200 точки и чек за 147 хиляди долара, така че двамата се хвърлиха в здрава битка и направиха интересен мач.

Ноле проби още в първия гейм, но при 5:4 не можа да затвори сета и така се стигна до тайбрек, в който след няколко минипробива, сърбинът все пак се поздрави с успеха след 7:5 точки.

Гаске не се отказа и поведе с пробив още в началото на втория сет, а това се оказа достатъчно и французинът спечели частта с 6:4.

В решителния трети сет обаче Джокович набързо поведе с 3:0 и в крайна сметка след 6:3 се поздрави с трети успех от три мача в Лондон.

На полуфиналите в неделя Джокович ще играе срещу Станислас Вавринка от 22 часа. В 16 часа пък е големият сблъсък Федерер - Надал.