Българите Валентин Димов и Петър Трендафилов се класираха за четвъртфиналите на международния турнир по тенис за мъже в Стара Загора, който е с награден фонд 10 000 долара.

Димов победи французина Седрик Комен с 6:4, 6:4 на централния корт на ТК "Августа Траяна". Той си осигури вече две точки за световната ранглиста. В следващия кръг софиянецът се изправя срещу Джак Карпентър. Британецът отстрани шампиона от фючърса в Бургас и №5 в схемата в Стара Загора  Димитър Кузманов след 3:6, 6:0, 6:2.

Петър Трендафилов се класира без игра, след като вторият поставен Тихомир Грозданов се отказа заради вирусно заболяване. На четвъртфиналите Трендафилов излиза срещу босненеца Нерман Фатич.

Пламен Милушев направи отличен първи сет срещу водача в схемата Карен Хачанов (Русия). Софиянецът поведе с 5:2, но 198-сантиметровият му съперник изравни. Стигна се до тайбрек, спечелен от Милушев. Българинът започна с ранен пробив втория сет, но след 2:0, загуби следващите 12 гейма, а с това и срещата.

Тръгналият от квалификациите Динко Халачев отстъпи на третия в схемата чех Ян Блеха след 7:6(4), 3:6, 2:6. Друг квалификант - Фердун Шефкедов, пък загуби от №8 Томислав Йотовски (Македония) с 1:6, 3:6.

Вече е ясно, че ще има български тенисист на финала на двойки. Това стана факт, след като в единия полуфинал Васко Младенов и Никита Кривонос (Съединени щати) играят срещу Александър Лазов и Ян Блеха (Чехия).