За първи път у нас се провежда Европейски ден на тениса. Това е съвместна инициатива на Спешъл Олимпикс Европа и Европейската тенис асоциация, тенис клубове и федерации от цяла Европа, стана ясно на пресконференция днес. Целта е, като се използва силата на тениса да бъде създаден един свят, в който хората с интелектуални затруднения намират приятелства и усещат радостта от победата, благодарение на спорта. 

По случай Европейския ден на тениса стартира и национална кампания „Достъп до тениса“, която получи подкрепата на Българската федерация по тенис. Кампанията има за цел да създаде благоприятни обществени нагласи за достъпа до тенис на хората с интелектуални затруднения на национално, регионално и местно ниво в периода до Световните летни игри на Спешъл Олимпикс през 2015 година. 

Чрез Декларацията за достъп до спорт тенис клубовете ще изразят своята воля да бъдат среда, която подкрепя атлетите с интелектуални затруднения, като организират целогодишно тренировъчна и състезателна дейност за тях и ги подпомагат да споделят своите дарби и приятелства със своите семейства, близки и с местните общности. 

В подкрепа на Спешъл Олимпикс България семейството на Григор Димитров предостави официалната фланелка на звездата от участието му в „Хопман къп“. Тя трябва да бъде продадена на благотворителен търг, като сумата ще отиде за участието на Юммю Халил (атлет на Спешъл Олимпикс Хасково) в Европейските игри на Спешъл Олимпикс „Антверпен 2014“. Спешъл Олимпикс България очаква предложенията за наддаване за екипа на Григор Димитров до 31 юли 2014 година.