Шампионът от Откритото първенство на САЩ през 2020 година Доминик Тийм (Австрия) отказа участие на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло следващата седмица заради COVID-19, обявиха от неговия щаб.

28-годишният Тийм, който два пъти загуби финалите на Откритото първенство на Франция и един път на Откритото първенство на Австралия, преди да спечели титлата на Откритото първенство на САЩ през 2020 година, се зарази с вируса на турнир от сериите "Чалънджър" в Марбея (Испания) миналата седмица.

Тийм написа в социалните медии днес, че тестът му е отрицателен и ще премине медицински прегледи, за да реши кога ще се върне на корта.

В първия си мач за последните девет месеца, след като получи контузия на китката на турнир в Майорка през 2021 година, бившият номер три в света Тийм загуби от аржентинеца Педро Качин в Марбея.

"Той ще се завърне в Австрия и ще пропусне турнира на клей в Монте Карло от 11-17 април", потвърди неговият говорител.

Финалистът от "Уимбълдън" Матео Беретини (Италия) също няма да играе в Монте Карло и на следващите турнири от Мастърс 1000 в Мадрид и Рим следващия месец, след като претърпя лека операция на ръката миналата седмица след оттеглянето му от надпреварата в Маями.

"Следвайки съветите на медицинските експерти, моят екип и аз решихме, че е от решаващо значение да не избързвам с процеса на възстановяване. Оттеглянето от тези турнири, особено в Рим, беше изключително трудно решение, но то е правилното, за да гарантира още много години участие на най-високо ниво за най-големите трофеи", написа световният номер 6 в света в профила си в Инстаграм.