Иво Карлович засипа името си като притежавал на пореден рекорд, свързан с асове. Сервисът е основното оръжие на хърватския гигант, но дори той бе изненадан, когато реализира 45 аса по време на четвъртфиналния си мач в Куинс срещу Томаш Бердих, спечелен със 7:5, 6:7(8), 6:3.

Това бе втората му победа над играч от топ 10 за сезона, а 45-те аса са най-добро постижение за директни точки от сервис в мач във формат 2 от 3 сета.

Рекордът и до момента се държеше от Карлович с 44 аса в мач срещу Даниел Бранд в Загреб през 2014.

"Много съм щастлив от рекорда. Да правя асове помага много, избягваш разиграванията. Бях изненадан като ми казаха на корта, че съм направил толкова асове. Не знаех, че са толкова много. Надявам се да продължа така и на полуфиналите."

Това е петият случай след 1991 година, когато в мач в 2 от 3 сета тенисист прави повече от 40 аса като освен Карлович това са постигали Марк Филипусис, Марди Фиш и Горан Иванишевич.

Именно Иванишевич държи рекорда за най-много реализирани асове в професионални мачове - 10183 в 895 мача. Постижението на Иванишевич обаче няма да се задържи още много, тъй като неговият сънародник вече има 9593 аса в 511 двубоя.